Taal en communicatie (Nederlandse taal en cultuur)

In de bachelor Taal en communicatie leer je hoe taal wordt gebruikt om te informeren en te overtuigen. Ook leer je een moderne vreemde taal. Deze combinatie is uniek in Nederland.Communiceren, argumenteren en overtuigen

Bij succesvol communiceren komt heel wat kijken. Wil je mensen enthousiast maken voor een voorstel of ze ervan overtuigen dat een plan goed is, dan moet je niet alleen je ideeën op een duidelijke manier formuleren, maar ook zorgen dat je de juiste argumenten kiest voor je publiek. In de bachelor Taal en communicatie bestudeer je de theorieën en ontwikkel je de praktische vaardigheden die nodig zijn om in uiteenlopende situaties effectief te communiceren. 

Vreemde taal

Als onderdeel van het bachelorprogramma Taal en communicatie kies je ook een moderne vreemde taal. Onze maatschappij vraagt om mensen die in verschillende talen op een overtuigende manier kunnen communiceren. De opleiding speelt op die behoefte in.

Taal en communicatie iets voor jou?

  • Je hebt gevoel voor taal en houdt ervan om heel precies naar teksten te kijken.
  • Je hebt belangstelling voor argumentatie en voor de manier waarop mensen in discussies strategisch te werk gaan om hun doelen te bereiken.
  • Je kunt analytisch denken en bent geïnteresseerd in het beoordelen van schriftelijke en mondelinge communicatie.
  • Je wilt later gaan werken als communicatie-adviseur, journalist, tekstschrijver, voorlichter, redacteur of social media consultant.

 Waarom Taal en communicatie aan de UvA?

  • De bachelor Taal en communicatie wordt alleen aan de Universiteit van Amsterdam aangeboden. De opleiding combineert de studie van communicatie en argumentatie met het leren van een moderne Europese taal.
  • Als student is er voldoende ruimte om een studiepad te kiezen dat past bij je talent, belangstelling en ambities. Je kunt bij onze kleinschalige opleiding rekenen op persoonlijke begeleiding en advies.
  • Binnen je bachelor volg je keuzevakken en een minor in andere studierichtingen. Ook kun je stage lopen of een periode in het buitenland studeren.
  • Met zijn vele uitgeverijen, communicatiebureaus, kranten en tijdschriften is een stageplek in Amsterdam niet moeilijk te vinden.

Studeren in deeltijd

Het is mogelijk de studie in deeltijd te volgen. De deeltijdopleiding is een dagopleiding en duurt vierenhalf jaar. Deeltijdstudenten volgen de colleges samen met voltijdstudenten, maar zij halen per jaar 40 studiepunten. Voltijdstudenten halen 60 studiepunten per jaar.

Meer weten?

Lees alles nog eens rustig na in de brochure.

Kerngegevens


Diploma
BA Nederlandse taal en cultuur
Type
Regulier onderwijs
Vorm
Voltijd, deeltijd
Studielast
180 EC, 36 maanden
Voertaal
Nederlands
Start
September
CROHO-code
56804

Gepubliceerd door  Faculteit der Geesteswetenschappen