Oudheidwetenschappen

In de bachelor Oudheidwetenschappen duik je in de fascinerende wereld van de oudheid. De opleiding biedt veel variatie en is veelzijdig: je leert over de oorsprong van verschillende religies, politieke systemen, filosofie en over de geschiedenis van spectaculaire rijken als die van de Perzen, de Atheners en de Romeinen.Waarom Oudheidwetenschappen?

In de wereld van nu die draait om smartphones, apps en likes is het goed om terug te kijken naar de wereld van de oudheid. De invloed van de klassieke oudheid duurt namelijk voort tot de dag van vandaag. Als student Oudheidwetenschappen gebruik je historische kennis om hedendaagse gebeurtenissen en verschijnselen te begrijpen. Je verdiept je onder andere in beeldende kunst, literatuur en architectuur. Denk hierbij aan de piramides, het Parthenon of de epen van Gilgamesh, Homerus en Vergilius. Je leert over verschillende culturen en hoe nauw ze verband hielden en bestudeert deze onderwerpen vanuit verschillende vakgebieden, zoals archeologie, geschiedenis en taal- en literatuurstudies.

Oudheidwetenschappen, iets voor jou?

  • Je zoekt een kleurrijke opleiding met veel keuzevrijheid.
  • Je bent gefascineerd door de Oudheid en de cultuurgeschiedenis van de wereld rondom de Middellandse Zee.
  • Je wilt je verdiepen in cultuuruitwisseling en confrontaties tussen bijvoorbeeld Oost en West, heidenen en christenen, de oudheid en het heden.
  • Het lijkt je leuk om op studiereis te gaan en oog in oog te komen met de wereld van de oudheid.

Waarom Oudheidwetenschappen in Amsterdam?

  • Je studeert in de binnenstad van Amsterdam, dichtbij het Allard Pierson Museum, het archeologisch museum van de UvA en de ArcheoHotspot in Amsterdam.
  • Je kunt de bachelor afstemmen op je eigen interesses door te kiezen voor de specialisatie Ancient Near Eastern Studies, Archeology, Grieks, Latijn of Oude geschiedenis.
  • Deze opleiding wordt aangeboden door de twee Amsterdamse universiteiten. UvA en VU bundelen hun expertise op het terrein van Oudheid en Archeologie in het Amsterdam Centre for Ancient Studies and Archaeology: ACASA. De combinatie van specialisten in al deze academische richtingen zorgt voor een stimulerende omgeving om samen te werken en te studeren.
  • De studie is kleinschalig: de groepen waarin je onderwijs krijgt zijn over het algemeen klein en er is een hecht groepsverband en veel persoonlijk contact met de docenten. Een aantal vakken volg je samen met de studenten van de andere ACASA-opleidingen.

Bekijk de webinar Oudheidwetenschappen

Een webinar geeft een impressie van de opleiding verzorgd door studenten en docenten.

Accepteer alle cookies om deze video te kunnen zien. Cookie instellingen.

Studeren in deeltijd

Je kunt Oudheidwetenschappen niet in deeltijd studeren.

Meer weten?

Lees alles nog eens rustig na in de brochure.

Kerngegevens


Diploma
BA Oudheidwetenschappen
Type
Regulier onderwijs
Vorm
Voltijd
Studielast
180 EC, 36 maanden
Voertaal
Nederlands
Start
September
CROHO-code
56704

Gepubliceerd door  Faculteit der Geesteswetenschappen