Maak kennis met onze eredoctors

De UvA is trots op haar eredoctors. Leer ze kennen via de volgende video's.

James Hathaway

James Hathaway (1956) is Professor of Law aan de University of Michigan Law School (VS). In 2017 ontving Hathaway het eredoctoraat voor zijn originele en invloedrijke bijdragen aan de ontwikkeling van het internationale vluchtelingenrecht en de toepassing daarvan in de praktijk.

Michèle Lamont

Michèle Lamont (1957) is hoogleraar Sociologie en African and African American Studies en Robert I. Goldman Professor of European Studies aan Harvard University (VS). Lamont werd onderscheiden vanwege haar belangrijke theoretische en empirische bijdragen aan de sociale wetenschap, met name de cultuursociologie, en haar verbindende rol tussen de Amerikaanse en de Europese sociale wetenschappen.

Peter van Rooijen

Peter van Rooijen (1956) is directeur van International Civil Society Support (ICSS). Van Rooijen ontving het eredoctoraat vanwege zijn verdiensten bij de nationale en internationale bestrijding van aids en zijn inzet voor betere internationale gezondheidszorg.