Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Honoursonderwijs

De Universiteit van Amsterdam stimuleert studenten met een hoog ambitieniveau. Wil je meer uit je studie halen en je talenten optimaal ontwikkelen? Kies dan voor een honoursprogramma.

Je kunt een honoursprogramma volgen binnen je eigen studie of je kiest voor een interdisciplinair programma. Het onderwijs vraagt om nieuwsgierigheid, creativiteit en doorzettingsvermogen.

Het honoursprogramma bestaat uit extra vakken met een studielast van minimaal een halfjaar (30 studiepunten) die je tijdens je bachelor volgt. Als je voor alle reguliere en extra vakken een 7,5 gemiddeld hebt behaald, krijg je een certificaat of een aantekening hiervan op je diploma.

Disciplinaire programma's

Een groot aantal bachelors heeft een eigen honoursprogramma. Ga via onderstaande Opleidingenlijst naar de opleiding van je keuze. Kijk daar onder Studieprogramma > Honoursprogramma. Hier vind je de mogelijkheden per studie.

Opleidingenlijst

Interdisciplinair honoursprogramma

Talentvolle, nieuwsgierige en gemotiveerde studenten die over de grenzen van de eigen discipline willen kijken, kunnen het interdisciplinair honoursprogramma van de UvA volgen. Als interdisciplinair honoursstudent volg je interessant, uitdagend en vernieuwend onderwijs en ontwikkel je meer dan één perspectief op hetzelfde onderwerp. Topdocenten van binnen en buiten de universiteit halen je uit je wetenschappelijke comfortzone en dagen je uit om maatschappelijke en wetenschappelijke uitdagingen vanuit verschillende disciplines te bekijken.

De interdisciplinaire vakken die de UvA aanbiedt, worden ontwikkeld door het Instituut voor Interdisciplinaire Studies (IIS). Het aanbod van het IIS wisselt ieder semester.

Actueel aanbod Interdisciplinaire Studies