UvA Bachelordag: 10 november 2018

Oriënteren op je studiekeuze

Kom tijdens de UvA Bachelordag kennismaken met de UvA en ontdek welke bacheloropleiding het beste bij je past. Je kunt je nu aanmelden.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via onderstaande link.

Wat is er te doen?

 • Voorlichtingsrondes: Waar gaat de opleiding over? Welke vakken krijg je? Wat kun je er mee? Alle opleidingen geven informatie in rondes van een uur.
 • Informatiemarkten: Stel al je vragen over een studie aan studenten en studieadviseurs. Alle opleidingen zijn vertegenwoordigd op één van de markten. In de app zie je welke opleiding je op welke locatie kunt vinden. Op de markt kun je ook terecht met vragen over studeren met een functiebeperking of algemene vragen over studeren aan de UvA.
 • Speedcoaching studiekeuze: Twijfel je nog over je keuze, weet je niet waar je moet beginnen of kom je juist niet verder? In een gesprek van 10 minuten kun je jouw vragen en twijfels voorleggen aan een studiekeuzecoach of een ervaringsdeskundige peer-coach (student) van de UvA. Je krijgt praktische tips en adviezen over wat je verder kunt gaan doen om tot een keuze te komen.
 • Rondleiding campussen: Studenten leiden je rond over de campussen en vertellen je hoe het is om daar te studeren.
 • Open huis Kunstgeschiedenis en Cultuurwetenschappen: Bezoek het prachtige pand van Kunst- en cultuurwetenschappen. Je kunt onderwijsruimtes bekijken, koffie drinken met de studenten in de kantine en docenten ontmoeten. Docenten laten je ook alvast zien waar de opleiding straks over gaat. Locatie: gebouw BG2, tussen 12.00 en 17.00 uur.
 • Rondleiding Sterrenkoepel en Experimentele natuurkunde: Heb je interesse in Natuur- en Sterrenkunde? Meld je dan ook aan voor de rondleiding langs de sterrenkoepels of de werkruimte van experimentele natuurkunde.

Praktisch

 • Kom met het openbaar vervoer en niet met de auto: er is weinig tot geen parkeergelegenheid. Kom je toch met de auto, kijk dan in de Bachelordagapp voor parkeersuggesties.
 • Vanwege drukte kun je niet meer dan één van je ouders/verzorgers meenemen naar de rondes. Ben je toch met z’n drieën? Dan kan één van je ouders rondkijken op de informatiemarkt waar studenten en studieadviseurs graag vertellen over hun opleiding.
 • Heb je een functiebeperking en speciale voorzieningen nodig? Laat dit vooraf even weten via studiekiezer@uva.nl.

Voorlichting voor je ouders

Op 29 oktober en 4 maart 2019 kunnen je ouders ‘s avonds een voorlichtingsbijeenkomst bijwonen over hoe ze jou het beste kunnen begeleiden bij je studiekeuze.

De UvA Bachelordag-app

Enkele dagen voorafgaand aan de UvA Bachelordag ontvang je een e-mail met een downloadlink en een wachtwoord.
Met de Bachelordag-app:

 • Heb je je persoonlijke programma-overzicht bij de hand.
 • Ontvang je een herinnering over jouw ronde(s), met de tijd en locatie.
 • Blijf je op de hoogte van statusupdates of veranderingen aan het programma.

LET OP: als je de app wilt gebruiken, meld je dan aan voor de UvA Bachelordag uiterlijk op vrijdag 9 november vóór 17.00 uur. Als je je na dit tijdstip aanmeldt, kun je in de app niet je persoonlijke programma zien .

Vragen?

Check eerst de Veelgestelde vragen (FAQ). Heb je andere vragen over de UvA Bachelordag of over studeren aan de UvA in het algemeen? Stel ze aan de Central Student Service Desk (+31 (0)20 525 1401).

Gepubliceerd door  Universiteit van Amsterdam

10 oktober 2018