Immigratie/vluchtelingen

Hier vind je een selectie van onze vele experts op het gebied van immigratie en vluchtelingen.

Heb je een specifieke vraag of wil je in contact komen met een wetenschapper die niet op deze pagina staat? Neem dan contact op met de afdeling Persvoorlichting. Dit kan via 020 – 525 2695 of via persvoorlichting@uva.nl.

Bonjour, Saskia, FMG, Programmagroep: Challenges to Democratic Representation
Foto: Dirk Gillissen

Dr. Saskia Bonjour

Saskia Bonjour doet onderzoek naar politiek en beleid op het gebied van migratie, integratie, en burgerschap.

mw. dr. S.A. (Saskia) Bonjour

Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen

Programmagroep: Challenges to Democratic Representation

Huub Dijstelbloem

Prof. dr. Huub Dijstelbloem

Huub Dijstelbloem is hoogleraar Filosofie van wetenschap en politiek. Zijn onderzoek richt zich op de maatschappelijke en politieke impact van wetenschap en technologie. Hij schreef tevens een boek over de rol van technologie in het migratiebeleid.

dhr. prof. dr. H.O. (Huub) Dijstelbloem

Faculteit der Geesteswetenschappen

Capaciteitsgroep Philosophical Tradition in Context

Jeroen Oerlemans

Prof. dr. Yvonne Donders

Yvonne Donders is hoogleraar Internationale Mensenrechten en Culturele Diversiteit. Haar expertisegebieden zijn mensenrechten, culturele diversiteit en rechten, UNESCO en de Verenigde Naties.

T: +31 (0)20 525 2630 / 2632
E: Y.M.Donders@uva.nl

mw. prof. dr. Y.M. (Yvonne) Donders

Afd. Internationaal & Europees Publiekrecht

Jeroen Doomernik
Foto: Jeroen Doomernik

Dr. Jeroen Doomernik

Jeroen Doomernik doet onderzoek naar de gevolgen van restrictief migratiebeleid (onder andere het ontstaan van illegale markten en beleidsdilemma’s rond uitgeprocedeerde asielzoekers), migratie van hooggeschoolden en mensensmokkel en –handel.

T: 31 (0)20 525 3613 / 3627
E: J.M.J.Doomernik@uva.nl

dhr. dr. J.M.J. (Jeroen) Doomernik

Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen

Programmagroep: Transnational Configurations, Conflict and Governance

Tesseltje de Lange
Foto: UvA

Dr. Tesseltje de Lange

Tesseltje de Lange doet onderzoek naar Europees migratierecht, Nederlands vreemdelingenrecht, arbeidsmigratie, de arbeids- en integratierechten van vreemdelingen, waaronder van vluchtelingen.

mw. dr. T. (Tesseltje) de Lange

Staats- en bestuursrecht

Zieck Marjoleine

Prof. dr. Marjoleine Zieck

Marjoleine Zieck is hoogleraar International Refugee Law. Haar onderzoek richt zich met name op UNHCR en de hervestiging van vluchtelingen, en voorts Afghaanse vluchtelingen in Pakistan.

T: +31 (0)20 525 8613
E: M.Y.A.Zieck@uva.nl