Hersenen en gedrag

Hier vind je een selectie van onze vele experts op het gebied van hersenen en gedrag.

Heb je een specifieke vraag of wil je in contact komen met een wetenschapper die niet op deze pagina staat? Neem dan contact op met de afdeling Persvoorlichting. Dit kan via 020 – 525 2695 of via persvoorlichting@uva.nl.

dhr. prof. dr. Henkjan Honing, Medewerker FGw en FNWI, hoogleraar Muziekcognitie
Foto: Jeroen Oerlemans

Prof. dr. Henkjan Honing

Henkjan Honing is hoogleraar Muziekcognitie. Zijn expertisegebieden zijn muzikaliteit, muzikale dieren, muziek en het brein, muziekcognitie en muziektechnologie.

T: +31 (0)20 525 4698 / 6051
E: H.J.Honing@uva.nl

dhr. prof. dr. H.J. (Henkjan) Honing

Faculteit der Geesteswetenschappen

Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica

Merel Kindt
Foto: Jeroen Oerlemans

Prof. dr. Merel Kindt

Merel Kindt is hoogleraar Experimentele Klinische Psychologie. Haar onderzoek richt zich op neurobiologische processen van emotioneel geheugen en de behandeling van angststoornissen.

T: +31 (0)20 525 6044 / 6810
E: M.Kindt@uva.nl

mw. prof. dr. M. (Merel) Kindt

Programmagroep: Clinical Psychology

Victor Lamme
Foto: Marjolein Annegarn

Prof. dr. Victor Lamme

Victor Lamme is hoogleraar Cognitieve Neurowetenschap. Zijn expertisegebieden zijn vrije wil, bewustzijn, perceptie en aandacht, neuromarketing, neuromanagement, gedragsbeïnvloeding, hersenen en de economie, hersenen en recht, vertrouwen, brain reading.

T: +31 (0)20 525 6675 / 6840
E: V.A.F.Lamme@uva.nl

dhr. prof. dr. V.A.F. (Victor) Lamme

Programmagroep: Brain & Cognition

SILS
Foto: Jan Willem Steenmeijer

Prof. dr. Cyriel Pennartz

Cyriel Pennartz is hoogleraar Cognitive and Systems Neuroscience. Zijn expertisegebieden zijn gedrag, cognitie, leren, geheugen, bewustzijn, neurale codering en synaptische plasticiteit.

dhr. prof. dr. C.M.A. (Cyriel) Pennartz

Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica

Swammerdam Institute for Life Sciences

Slagter, Heleen, FMG, Psycholgie
Foto: Brain & Cognition

Dr. Heleen Slagter

Heleen Slagter is psycholoog en neurowetenschapper. Haar expertisegebieden zijn hersenen, cognitie, plasticiteit, trainen van hersenen, cognitieve training, cognitieve controle, meditatie en aandacht.

T: +31 (0)20 525 56807 / 6840
E: h.a.slagter@uva.nl