Master Psychologie: Klinische Forensische Psychologie (track)

De UvA mastertrack Klinische Forensische psychologie biedt specialistisch onderwijs om antisociaal gedrag bij volwassenen te begrijpen, te beoordelen, te voorspellen, en te voorkomen. De UvA master kiest voor specialisatie: Wij focussen op assessment en interventies van volwassen daders.Mastertrack Klinische Forensische Psychologie

Het forensische veld komt vaak in het nieuws. De krantenkoppen roepen ook veel vragen op. 

  • 'Ex-tbs'er slaat vrouw dood en steekt prostituee neer'
  • 'Gevangene heeft vaak psychische stoornis'
  • 'Maatregel Inrichting Stelselmatige Daders (ISD) werkt bij veelplegers'
  • 'Pedofilie is te zien in de hersenen'
  • 'Veel gedetineerden licht verstandelijk beperkt'
  • 'Longstay voor tbs'er loopt leeg'
  • 'Robert M.: ja, ik wist dat ik grenzen overschreed'

Het forensische veld komt vaak in het nieuws. De krantenkoppen roepen ook veel vragen op. Is dat echt zo? En: Is daar dan niets aan te doen? In de UvA mastertrack Klinische Forensische psychologie behandelen we deze vragen.

De student die bij de UvA mastertrack Klinische Forensische psychologie afstudeert moet in staat zijn om op wetenschappelijke wijze (1) psychologische determinanten van antisociaal gedrag bij volwassen daders te herkennen, te objectiveren, en daarover te rapporteren en (2) een evidence-based interventieplan op te stellen en hier professioneel naar te handelen met het oog op het reductie van antisociaal gedrag.

Diploma 

Klinische Forensische psychologie is een traject van de geaccrediteerde masteropleiding Gezondheidszorgpsychologie. Na succesvolle afronding van dit programma ontvang je een wettelijk erkend masterdiploma Gezondheidszorgpsychologie en de titel Master of Science (MSc).

Kerngegevens


Diploma
MSc Gezondheidszorgpsychologie
Type
Regulier onderwijs
Vorm
Voltijd
Studielast
60 EC, 12 maanden
Voertaal
Nederlands
Start
September
CROHO-code
60216

Gepubliceerd door  Psychologie