Kunstgeschiedenis (Kunst- en cultuurwetenschappen)

In de master Kunstgeschiedenis leer je beelden en objecten kritisch te analyseren. Je profiteert in je opleiding bovendien volop van Amsterdam, als internationaal toonaangevende stad op het gebied van kunst, cultuur en architectuur.Kunstgeschiedenis: kritisch en analytisch kijken 

Kunst maakt tegenwoordig deel uit van het wereldwijde medialandschap, waarin beeld permanent circuleert. Het is belangrijker dan ooit om ‘visueel geletterd’ te zijn en beelden kritisch te bevragen. Hoe beïnvloeden historische en actuele beelden ons? Welke ideeën brengen ze over? Welke technieken worden hiervoor gebruikt? Waarom worden sommige kunstwerken wereldberoemd en andere niet? De master Kunstgeschiedenis biedt je de mogelijkheid je kennis van kunst te verdiepen, door historisch en analytisch onderzoek.

Accepteer alle cookies om deze video te kunnen zien. Cookie instellingen.

Waarom Kunstgeschiedenis aan de UvA?

  • Met vier leerstoelen - Middeleeuwen, Nieuwere Tijd, Moderne en hedendaagse kunst en Architectuurgeschiedenis – is de opleiding de grootste in Nederland.
  • Onze bijzonder hoogleraren bieden onderwijs over unieke onderzoeksgebieden, zoals kunstliteratuur en woord-beeld-relaties, en stedelijke identiteit en monumenten.
  • Je hebt veel keuzevrijheid waardoor je een pad kunt kiezen dat past bij jouw talent, belangstelling en ambitie.
  • Een persoonlijke benadering van de student staat bij ons hoog in het vaandel. De lijnen naar de docenten zijn kort, en bij je tutor en de studieadviseur kun je altijd terecht voor advies over je studieplanning.
  • Je profiteert van onze intensieve contacten met de kunstwereld in Amsterdam. Zo zijn er de jaarlijkse Visiting Fellow-programma’s van het Stedelijk en het Van Gogh Museum.
  • De  locatie van de opleiding, in het hart van de historische binnenstad, geeft je een fantastische uitvalsbasis voor je kunsthistorische vorming, met gespecialiseerde bibliotheken, archieven en kunstcollecties binnen handbereik. In combinatie met een bruisend cultureel leven biedt Amsterdam je een inspirerende omgeving om Kunstgeschiedenis te studeren.

Deeltijdopleiding

Het masterprogramma Kunstgeschiedenis wordt ook in deeltijd aangeboden. De deeltijdopleiding duurt twee jaar (30 EC per studiejaar). Het onderwijs volg je samen met de voltijdstudenten, waarbij je in het eerste jaar begint met de drie kernvakken. Dit biedt je de mogelijkheid om je mede(deeltijd)studenten te leren kennen en te verkennen hoe je je studiepad verder kunt invullen. 

Diploma

Kunstgeschiedenis is een masterprogramma van de geaccrediteerde opleiding Kunst- en cultuurwetenschappen. Na succesvolle afronding van dit programma ontvang je het wettelijk erkend masterdiploma Kunst- en cultuurwetenschappen en de titel Master of Arts (MA).

Meer weten?

Lees alles nog eens rustig na in de factsheet.


Diploma
MA Kunst- en cultuurwetenschappen
Type
Regulier onderwijs
Vorm
Voltijd, deeltijd
Studielast
60 EC, 12 maanden
Voertaal
Nederlands
Start
September
CROHO-code
60087

Gepubliceerd door  Faculteit der Geesteswetenschappen