Strafrecht (Publiekrecht)

Strafrecht is een track binnen de master Publiekrecht. Kernwoorden van deze mastertrack zijn: actueel, interdisciplinair, praktijkgericht en rechtsvergelijkend.Video wordt geladen..
-

In de kleinschalige colleges ontplooi je je als kritische jurist.

 

Recht is continu in beweging. Een gedegen kennis van het positieve recht is essentieel. Tijdens de mastertrack Strafrecht verdiep je de kennis die je hebt opgedaan tijdens de bachelor. Daarnaast wordt uitdrukkelijk de ‘waarom’-vraag gesteld: waarom ziet ons recht eruit zoals het eruit ziet?

De rechtspraktijk

Recht vormt zich in de beroepspraktijk. Het docententeam heeft daarom binding met de rechtspraktijk. Al onze masterdocenten zijn werkzaam als rechter- of raadsheerplaatsvervanger of als advocaat. Zij nemen actualiteiten mee in het onderwijs. Deze worden uitgediept in speciale colleges en lezingen. Bij sommige vakken zijn excursies ook een vast onderdeel van het programma.

Ik overtuig mensen graag van mijn standpunt

– student Strafrecht Nicky Wijkman

 

De inhoud van de opleiding Strafrecht

Tijdens de mastertrack Strafrecht leer je op zelfstandige, kritische en creatieve wijze juridische problemen te analyseren en op te lossen. Deelgebieden van het strafrecht die aan bod komen, zijn opsporing en vervolging in Europees perspectief, het strafrechtelijk bewijsrecht en het strafrechtelijk sanctierecht. Daarnaast kun je je verdiepen in het financieel en economisch strafrecht of het internationaal strafrecht. Het is ook mogelijk om stage te lopen.

De belangrijkste kenmerken van de opleiding zijn:

  • je krijgt les van (internationale) experts met ruime praktijkervaring
  • relevante, actuele onderwerpen worden onmiddellijk besproken en uitgediept
  • er zijn veel stagemogelijkheden in Amsterdam, bijvoorbeeld bij grote en kleinere advocatenkantoren, financiële toezichthouders (AFM, DNB), de rechtbank, de politie of het gerechtshof
  • er is een sterke binding met het wetenschappelijk onderzoek van de leerstoelgroep.
Drie masterstudenten op de campus

Voor wie is de mastertrack Strafrecht bedoeld?

Wil je opgeleid worden tot een wetenschappelijk jurist, die op een kritische manier naar het recht durft te kijken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Heb je een bachelor rechten gedaan aan de UvA of bij een van de andere universiteiten in Nederland? Dan kun je je aanmelden voor Strafrecht, een van de drie tracks binnen de masteropleiding Publiekrecht. 

Carrièremogelijkheden

De opleiding Strafrecht biedt veel mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Er is bijvoorbeeld veel vraag naar strafrechtjuristen in de advocatuur; onze alumni komen veelal terecht bij gespecialiseerde strafkantoren of op de Zuidas. Ook gaan veel strafrechtjuristen aan de slag bij de (semi)overheid, zoals de politie, bijzondere opsporingsdiensten, ministeries, gemeenten en ngo’s. Ook voor wie meer geïnteresseerd is in de rechterlijke macht zijn er goede vooruitzichten.

Masterstudenten samen achter laptop

Studenten over Strafrecht

Studenten delen hun ervaringen over de mastertrack Strafrecht.

 

Kerngegevens


Diploma
LLM Publiekrecht
Type
Regulier onderwijs
Vorm
Voltijd, deeltijd
Studielast
60 EC, 12 maanden
Voertaal
Nederlands
Start
Februari, september
CROHO-code
60220

Gepubliceerd door  Faculteit der Rechtsgeleerdheid